• Ulan
    Beğenmek, paylaşmak ve yorum yazmak için giriş yap! 0 0 0
  • Dalga geçmek isterken ben temsili
    Beğenmek, paylaşmak ve yorum yazmak için giriş yap! 0 0 0
  • En iyi 5 photoshop programı
    En İyi 5 Photoshop Programı
    En güzel resim çalışmaları yapabileceğiniz 5 photoshop programı 1)GİMP : http://www.gezginler.net/indir/gimp.html 2)PHOTOSCAPE : http://photoscape.tr.softoni...
    YouTube
    Beğenmek, paylaşmak ve yorum yazmak için giriş yap! 0 0 0
  • Wallpaper Engine ile Masaüstünüzde çarpıcı canlı duvar kağıtları kullanın. Yeni duvar kağıtları oluşturmak veya videolar / web siteleri almak ve Steam Atölyesi'nde paylaşmak için kendi resimlerinizi canlandırın!
    Wallpaper Engine on Steam
    Use stunning live wallpapers on your desktop. Animate your own images to create new wallpapers or import videos/websites and share them on Steam Workshop!
    STORE.STEAMPOWERED.COM
    Beğenmek, paylaşmak ve yorum yazmak için giriş yap! 0 0 0
  • Osmanlı Ordusu Kudüs’ü Neden Kaybetti?

    İngilizler bölgede üçüncü defa büyük bir saldırıya hazırlanıyorlardı. Bu süreçte İngiliz İstihbarat Servisi’nin Yahudi kökenli casuslardan yararlandığı bilinmektedir. Ayrıca ABD istihbarat elemanları ve yerel casusluk örgütlerinin yardımlarıyla “İsrail’in geleceği hiçbir zaman engellenemeyecektir” (“Netzach Israel Loshakere”) sloganına uygun olarak bölge işgale hazırlanacaktı. Böylece İngiltere, Fransa ile 16 Mayıs 1916’da imzalanan Sykes Picot Anlaşması’nı uygulama, Suriye’yi ele geçirerek Fransa’nın Hıristiyan Araplar üzerindeki etkisini artırma, Filistin’i işgal ederek Yahudilere verdikleri yurt edinme ve bir Yahudi devleti (İsrail) kurulmasını destekleme sözünü yerine getirmek amaçlanıyordu.

    Bu arada dünyada birtakım değişiklikler meydana gelmişti: Rusya’da 12 Mart 1917 devrimi olmuş ve ABD 6 Nisan 1917’de Almanya’ya savaş ilan etmişti. 20 Mayıs 1917’de İtalya, Haziran 1917’de ise Yunanistan İtilaf devletleri safında savaşa girdiler. Şerif Hüseyin ve Lawrence’a bağlı Arap kabileleri Mekke, Cidde, Taif, Yenbu ve Vech’i ele geçirerek -Medine hariç- Hicaz’ın işgalini tamamlamış ve Filistin cephesine yaklaşmışlardı.
    Beğenmek, paylaşmak ve yorum yazmak için giriş yap! 0 0 0
  • Kudüs’te Bir Satış Hikâyesi

    İtalyan gazetelerinin 24 Nisan 2005 tarihli nüshalarında Yunanistan’ı yakından ilgilendiren bir haber vardı: Rum Ortodoks Kilisesi’nin kilit adamlarından Apostolos Vavilis İtalyan polisinin uzun takibinin ardından ülkenin kuzeyindeki Bologna şehrinde bir kadın arkadaşının evinde yakayı ele vermişti. Sık sık kılık değiştirdiği ve güvenlik güçlerini bu sayede atlattığı için “Binbir surat” lakabıyla da anılan Vavilis’in sabıkası epey kabarıktı. Uyuşturucu kaçakçılığı, sahte pasaport tanzimi, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, fuhuş trafiğine aracılık etmek kendisine isnat edilen suçlardan bazılarıydı. Yakalandıktan sonra Yunanistan’a iade edilen Vavilis, yıllardır bilinen bütün bu suçlarından dolayı ilk kez hapse giriyordu.

    Vavilis’in kirli parmakları sadece Avrupa’da değil, Ortadoğu’da da dolaşıyordu. Açık bir şekilde izinin bulunduğu en dikkat çekici olay, 13 Ağustos 2001’de Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi’nde düzenlenen patriklik seçimleriydi. Milyonlarca dolarlık rüşvetlerin döndüğü seçimlerin sonunda adaylardan Irenaios Skopelitis’in “Kudüs Patriği I. Irenaios” adıyla koltuğa oturmasında Vavilis doğrudan etkili olmuştu. Seçim sürecindeki skandalların ortaya çıkmasının ardından ifade veren Vavilis, Kudüs’teki seçimlere müdahale etmesi için kendisini görevlendiren kişinin Atina Başpiskoposu Hristodulos olduğunu açıklamış, böylece kilise içindeki yolsuzluk zincirine dair net bir ifşaatta bulunmuştu. Vavilis seçim kampanyasında Irenaios lehine yürüttüğü lobi sebebiyle aldığı kişisel ödülün 700 bin dolar olduğunu da kaydetti.
    Beğenmek, paylaşmak ve yorum yazmak için giriş yap! 0 0 0
  • Yarını düşünürken bugünü kaybedenler

    Yarını düşünmek kötü bir şey midir? Elbette hayır. Ancak işin ucunda yarına odaklanıp bugünü yaşayamamak var ise yarını düşünürken bugünü kaybetmek de muhakkaktır.

    Yarın çok mu çok yakın? Onu göz ardı edip bir hayat sürebilmek pek mümkün değil. Bu noktaya kadar yarını önemsemek her sorumluluk sahibi insanın yapması gereken.
    Ya fazlasını yapanlar? Yani yarını düşünmek adına bugünden vazgeçenler ne yapmış oluyorlar? Şimdiyi ıskalıyorlar!

    Şimdi diye tabir ettiğimiz yaşanmakta olan an, aslına bakılırsa insan hayatının tek somut zaman dilimi. Bir nevi hayatların canlı yayını.
    Beğenmek, paylaşmak ve yorum yazmak için giriş yap! 0 0 0
  • Hayatta ne yapmalı? Fikir Virüsü

    “Hayatta ne yapmalı?” sorusunun cevabının çok geniş bir yelpazeye yayılacağını düşünüyorum. Bu bağlamda “Hayatta ne yapmalı?” sorusuna yanıt arama yolculuğuna çıkmadan önce kendinizi tanımaya başlayın, düşüncelerinize yoğunlaşın; “Ben hayatta şu ana kadar neler yaptım, şu an neler yapıyorum ve şu andan itibaren neler yapacağım?” sorularının yanıtlarını verdikten sonra “hayatta ne yapmalı?” sorusunu daha kolay cevaplandırabileceksiniz.
    Beğenmek, paylaşmak ve yorum yazmak için giriş yap! 0 0 0
  • söylesem ah söyleyebilsem derdimi
    mehtap bir gecede açabilsem sana kalbimi
    göreceksin seninle dolu
    desem, diyebilsem ki seviyorum seni
    çılgınca aşığım sana
    ama demem, diyemem
    çünkü aramızda dağlar, denizler
    ve benim o kahrolası gururum var
    bu böyle sürüp gidecek
    sen, seni sevdiğimi bilmeyecek, öğrenmeyeceksin
    ben her gece yıldızlara seni sevdiğimi söyleyeceğim
    sana asla...
    çünkü aramızda dağlar denizler
    ve benim o kahrolası gururum var

    Victor Hugo
    Beğenmek, paylaşmak ve yorum yazmak için giriş yap! 0 0 0
  • Bir gün baksam ki gelmişsin..
    Bir güvercin gibi yorgun uzaklardan yar.
    Gözlerinde bir bitmez,bir tükenmez güzellik
    Saçlarında ilkbahar..

    Bir gün baksam ki gelmişsin..
    Gülüşünde taze serin bir rüzgar
    Ellerin yine eskisi kadar güzel
    Çiçek açmış dokunduğun bütün kapılar..

    Bir gün baksam ki gelmişsin..
    Hasretin içimde sonsuzluk kadar.
    Şaşırmış kalmışım birdenbire çaresiz.
    Dökülmüş yüreğime gökyüzünden yıldızlar.

    Bir gün baksam ki gelmişsin..
    Ne yüzünde bir gölge,ne dilinde sitem var.
    Tozlu pabuçlarını gözlerime sürmüşüm
    Benim olmuş dünyalar...

    Yavuz Bülent Bakiler
    Beğenmek, paylaşmak ve yorum yazmak için giriş yap! 0 0 0